Sök
Ryan Stoa
Bildbyrån
SHL

Storväxte OS-centern till SHL

2018 spelade han OS för USA. Nu är det klart att Ryan Stoa förstärker Örebro kommande säsong.


Ryan Stoa har spelat de fem senaste säsongerna i KHL för Metallurg, Spartak och Traktor. På meritlistan finns även 40 NHL-matcher för Colorado och Washington. 
-- Jättekul att Ryan väljer att komma till oss. En stor och kraftfull center som besitter de egenskaper som vi har letat efter. Vi får in en kille med massvis av rutin och som är en riktigt bra kille i gruppen, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Ryan Stoa, som är 193 centimeter lång och 102 kilo tung kommer ansluta till laget i början av augusti och kontraktet är skrivet på en säsong.
-- Jag är riktigt laddad över att få komma till Sverige och spela för Örebro. Det här blir ett nytt äventyr för mig och min fru. Det blir första gången för mig i Sverige och jag har hört mycket bra om ligan. Jag har spelat med många svenskar under åren och jag har hört att fansen och stämningen i Örebro ska vara något extra, säger Ryan Stoa.

2005 var Stoa med och vann U18-VM för USA. Han har även spelat JVM och utöver deltagandet i OS 2018 har han även gjort en handfull landskamper för USA. Ifjol blev det 27 poäng på 59 matcher för Traktor Tjeljabinsk i KHL.


Den här artikeln handlar om: