Sök
Moritz Seider
Bildbyrån
NHL

Tyske jättetalangen skriver NHL-kontrakt

Han valdes som sjätte spelare totalt i årets NHL-draft. Nu har den tyske jättetalangen Moritz Seider skrivit på för Detroit Red Wings.


Moritz Seider fyllde 18 år så sent som i april. Men trots sin unga ålder har han redan hunnit med en hel del. Han debuterade för Adler Mannheim i DEL redan som 16-åring och förra säsongen var backen med om att vinna DEL-mästerskapet. Han gjorde fem assists i slutspelet och sex poäng under grundserien. Han utsågs till årets rookie i den tyska ligan. Lägg därtill att han de två tidigare säsongerna vunnit mästerskapet i den tyska juniorligan.

18-åringen hann även med att debutera för det tyska a-landslaget och kom med till VM i Slovakien. I den turneringen blev det fem matcher och två mål.

I draften valde Detroit honom som nummer sex totalt och nu har han också skrivit på ett treårigt rookieavtal med NHL-klubben. Detta meddelar Red Wings via sin hemsida.

Endast Leon Draisaitl och Orest Romashyna har valts högre upp i draften av tyska spelare genom tiderna. Draisaitl valdes som nummer tre av Edmonton 2014 och Romashyna tingades på samma placering av Boston Bruins 1963.


Den här artikeln handlar om: