Sök
Simon Holmström.
Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports
NHL

Draftades "chocktidigt" – nu har HV71:s forwardstalang skrivit NHL-kontrakt

New York Islanders förvånade en del när de valde att plocka HV71:s forwardstalang Simon Holmström som 23:e spelare i sommarens NHL-draft. Nu har 18-åringen skrivit på sitt entry level-kontrakt med klubben.

LÄS MER: HV71-talangen chockad efter tidiga valet – "Mina ben skakar fortfarande"

När New York Islanders chefsscout Veli-Pekka Kautonen ropade upp Simon Holmströms namn från scenen på Rogers Arenas golv var det många som höjde på ögonbrynet. Den Tranåsfödde forwarden tippades att gå någonstans i andrarundan, men fick till sin stora glädje alltså höra sitt namn redan i den första rundan av draften.

Nu meddelar New York Islanders att forwarden skrivit på ett treårigt entry level-kontrakt med klubben. 

VANN U18 VM-GULD PÅ HEMMAPLAN

Holmström har en skadedrabbad säsong bakom sig och begränsades till endast 21 matcher för HV71:s J20-lag den gångna säsongen. 18-åringen hann dock återhämta sig till U18 VM-turneringen i Örnsköldsvik, där han var en bidragande orsak till att Småkronorna kunde bärga sitt första, historiska guld.

I och med Holmströms signatur har nu samtliga fyra svenskar som draftades i förstarundan i sommarens draft skrivit NHL-kontrakt. Sedan tidigare har Philip Broberg (Edmonton), Victor Söderström (Arizona) och Tobias Björnfot (Los Angeles) skrivit på sina entry level-kontrakt med sina respektive klubbar.

Holmström kommer att ha en lönetaksträff på 925 000 dollar under de kommande tre säsongerna.

Du kanske även vill läsa: HV71-talangen chockad efter tidiga valet – ”Mina ben skakar fortfarande” Talangen siktar på VM – efter skadehelvetet Den här artikeln handlar om: