Sök
Mattias Nilsson.
Daniel Eriksson/Bildbyrån
Europa

Lämnade Leksand efter avancemanget – nu återförenas backen med tidigare tränaren

Backen Mattias Nilsson fick inte förlängt av Leksand efter SHL-avancemanget i våras. Nu har den 25-årige backen gjort klart med ny klubb. Till hösten spelar Nilsson i norska Sparta Sarpsborg, meddelar klubben på sin hemsida.

Efter totalt sex säsonger i Leksands verksamhet stod det i våras klart att det inte skulle bli någon fortsättning för Mattias Nilsson i dalaklubben.

Den 25-årige gotlänningen har gått klubblös sedan säsongen tog slut i april – men nu har den SHL-meriterade backen gjort klart med ny klubb. 

"BEHÖVER ETT MILJÖOMBYTE"

Nästa säsong spelar backen i norska Sparta Sarpsborg, där han återförenas med den tidigare Leksandstränaren Sjur Robert Nilsen. Han återförenas även med tidigare Leksandsspelaren Martin Grönberg, som står inför sin andra säsong i klubben.
 Jag hade samtal med Martin Grönberg i vintras om Mattias och om det skulle kunna vara aktuellt att få honom till Sarpsborg. Vi får en väldigt professionell och bra spelare för GET-ligaen. Han är kanske i en liknande situation som Grönberg var i, där han behöver ett miljöombyte och då är Norge ett bra alternativ, säger Nilsen till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.


Du kanske även vill läsa: ”Det var ett krig att ta sig igenom vissa dagar” Den här artikeln handlar om: