Sök
Modos lagbygge är nu klart.
Bildbyrån
SDHL

Poängstark center klar för Modo: "En perfekt tvåvägscenter"

Hon har spenderat de fyra senaste säsongerna i CWHL-klubben Montreal Canadiennes. Nästa säsong spelar Katia Clement-Heydra SDHL-hockey med Modo.

Modos lagbygge inför den kommande SDHL-säsongen är nu komplett. Sedan tidigare har man plockat in kanadensiskan Erica Rieder samt Leksandsduon Sofia Engström och Gracen Hirschy.

Nu är den sista biten av Björn Edlunds lagbygge på plats. På sin hemsida meddelar Örnsköldsviksklubben att den kanadensiska centern Katia Clement-Heydra är klar för spel i klubben nästa säsong.
– Det är en perfekt tvåvägscenter som kan spela offensivt och defensivt. Hon är bra i tekningscirkeln och är precis den spelare som vi har letat efter. Det är en producerande spelare med väldigt bra speluppfattning. Hon har gjort ordentligt med poäng tidigare, vilket är något som vi eftersökt, säger Edlund till Modos hemsida.

Den gångna säsongen noterades Clement-Heydra för 19 poäng (6+13) på 26 matcher, en notering som gjorde att hon hamnade på en sjätteplats i Montreals interna poängliga. 

I och med 29-åringens påskrift är nu Modos lagbygge färdigt.
– Det känns såklart jätteskönt att truppen är satt. Nu kan vi blicka framåt och fokusera på det, säger Edlund.

Den här artikeln handlar om: