Sök
Loui Eriksson.
Bildbyrån
NHL

Farmarlaget nästa för VM-svensken? "Ingen vill ha honom"

Sedan Loui Eriksson i en intervju med hockeysverige.se uttalade sig kritiskt om sin situation i Vancouver Canucks har det funnits frågetecken kring hans framtid i klubben. Nu skriver NHL-skribenten Rob Williams att han tror det blir svårt för Canucks att hitta en ny klubb åt svensken.


Det var strax innan VM som Loui Eriksson berättade för hockeysverige.se:s Ronnie Rönnkvist om sin situation i Vancouver Canucks.
-- 
Jag har inte hittat spelet riktigt och varit tufft på det sättet, sa han då och fortsatte.
-- Jag blev bänkad en match i slutet av säsongen. Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten.

SER UT ATT BLI KVAR

Intervjun har fått stor uppmärksamhet i Nordamerika och i en intervju med TSN i juni öppnade Canucks GM Jim Benning för att en trejd kunde bli aktuell.

Nu skriver NHL-skribenten Rob Williams att det kan bli tufft för klubben att bli av med den svenska VM-forwarden. Klubben har en problematisk situation i kampen mot lönetaket och har dessutom ett överskott på forwards. Williams skriver att Eriksson nog är den spelare som Benning helst av allt vill bli av med. Men...
"Det finns bara ett problem – ingen vill ha honom. Eriksson kommer att fira sin 34:e födelsedag den här veckan, vilket inte inger hopp att han kan få nytt liv i sin karriär i Vancouver eller någon annanstans för den delen", skriver journalisten.

Inte heller ett utköp av kontraktet är ett alternativ enligt Williams. Detta eftersom svenskens kontrakt bygger till största del på bonusar, och det är endast grundlönen som kan köpas ut. Skulle Canucks löpa ut Eriksson nästa år skulle de bara tjäna 500 000 dollar, vilket är mindre än om de skulle skicka honom till farmarlaget.

Canucks skulle kunna skicka Eriksson till farmarlaget, men inte heller det är optimalt då ligans regler säger att en klubb endast kan ett maximum av knappt över en miljon dollar på ett sådant tilltag.

KAN HAMNA I FARMARLAGET

Erikssons kontrakt, som också innehåller en no trade-klausul, går ut 2022 och han har en lönetaksträff på 6 miljoner dollar. Han är Canucks bäst betalde spelare, men har bara producerat 32 mål framåt för klubben sedan han anslöt som free agent 2016.

Williams tror att Canucks kommer lösa situationen på följande vis:
"De kommer behöva möta verkligheten och låta honom spela de två kommande åren av sitt kontrakt. Tar han ingen plats lär de behöva begrava honom i Utica (farmarlaget) de två kommande åren och sedan köpa ut honom 2021".

Williams avslutar:
"Lärdomen i allt detta? Sajna inte en forward som är 30+ på sexårskontrakt".

Du kanske även vill läsa: VM-forwarden om tuffa tiden i Vancouver: ”Jag och tränaren går inte riktigt hundra ihop” Den här artikeln handlar om: