Sök
Johan Lindbom har klart med nytt jobb.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Guldtränaren klar för nykomlingen

Sedan Johan Lindbom fick sparken från HV71 i november ifjol har det varit tyst kring hans framtid. Men igår kväll bekräftade Kristianstads ordförande Sune Lundberg att 48-åringen är klar för dem som klubbdirektör.


Efter en dålig start på säsongen kom beskedet den 25 november 2018 att HV71 sparkade Johan Lindbom. Sedan dess har guldmakaren hunnit med att flytta till skånska Åhus och i förra veckan kom det uppgifter om att han var nära rollen som klubbchef i den nyblivna allsvenska klubben Kristianstad.

Igår bekräftade klubben för Kristianstadsbladet att parterna är muntligt överens.
-- Det är en klassisk klubbchefsroll. Mikael Gath är tränare och sportchef, men Johan kan svara på sportsliga frågor om det behövs. Vill de prata med honom så är inte det förbjudet, men det är inte Johans primära roll, säger Kristanstads ordförande Sune Lundberg till tidningen.

Innan Johan Lindbom kom till HV71:s tränarbänk 2015 var han anställd av Hockeyettan-klubben HC Dalen där han förutom att vara tränare och sportchef även skötte en hel del andra sysslor i klubben.

Du kanske även vill läsa: Uppgifter: Här kan guldtränaren hamna nästa säsong Den här artikeln handlar om: