Sök
Arsi Piispanen blir kvar.
Bildbyrån
SHL

Sent om sider - nu har trotjänaren skrivit på: "...därför det tog lite tid"

Idag meddelar SHL-nykomlingen IK Oskarshamn att forwarden Arsi Piispanen är klar för en sjunde säsong i klubben.


Arsi Piispanen kom till Oskarshamn från finska HPK 2013 och har sedan dess varit en av klubbens ledande spelare på resan som i våras ledde hela vägen till SHL. Finländaren stod för sin poängmässigt bästa allsvenska säsong med 36 (10+26) poäng i serien och åtta assists på kvalmatcherna.

Nu är det också klart att han följer med klubben upp i SHL.
-- Arsi är en riktig kulturbärare och viktig ledare i gruppen. Han har tränat på bra i sommar för att vara förberedd på sin första säsong i SHL. Kontraktet är på ett år, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt i ett pressmeddelande från klubben.

SHL FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Piispanen berättar att främsta anledningen till att han valde att förlänga var möjligheten att spela i SHL. 
-- Det var hela tiden bra diskussioner med Stolt men han hade också andra pusselbitar att tänka på. Men jag tror att vi båda visste att vi kommer överens någon gång så därför det tog lite tid, förklarar forwarden varför det hela dröjt.

Oskarshamn har just nu två målvakter, nio backar och 14 forwards på kontrakt. Men sportchefen Daniel Stolt låter berätta att nykomlingen ännu inte är klara med sin trupp.
-- Vi tittar fortfarande efter ett par spelare till att förstärka truppen med. Egentligen är det bara målvaktssidan som är spikad i dagsläget.Den här artikeln handlar om: