Sök
Anisimov och Smith byter klubb med varandra.
Bildbyrån
NHL

VM-forwarden trejdad mot trotjänaren

Chicago och Ottawa genomförde inatt en trejd som skickade den ryska VM-forwarden Artyom Anisimov till Kanada och i retur gick Senators trotjänare Zack Smith.


Den ryske centern Artyom Anisimov har spelat i NHL under merparten av sin karriär. Sedan 2015 har 31-åringen tillhört Chicago. Men nu väntar en ny utmaning för den sexfaldige ryske VM-spelaren som vann VM-guld 2014 och så sent som i våras spelade världsmästerskapen för Ryssland.

Inatt blev det klart att hans karriär fortsätter i Ottawa Senators.
-- Artyom är en stor och konkurrenskraftig center med utmärkta händer och playmakerförmåga. Vi får en erfaren spelare som kan göra poäng och samtidigt ta ansvar i egen zon, kommenterar Ottawas GM Pierre Dorion trejden på Senators hemsida.

Anisimov draftades 2006 av New York Rangers och det var också där han inledde sin NHL-karriär. Han har förutom Rangers och Blackhawks även representerat Columbus. Han har totalt gjort 347 poäng på 703 NHL-matcher.

Forwarden Zack Smith draftades av Ottawa i tredje rundan 2008 och har aldrig representerat någon annan NHL-klubb. Totalt har det blivit 612 matcher för Senators och 193 poäng.

Den här artikeln handlar om: