Sök
Adam Boqvist.
NHL

Boqvist hyllas efter showen på utvecklingslägret: "Hans utveckling har varit fenomenal"

Adam Boqvist bjöd på en ordentlig show under Chicago Blackhawks internmatch på klubens utvecklingsläger. Nu hyllas den svenske backtalangen av klubbens utvecklingsansvarige Mark Eaton.
– Hans utveckling under det senaste året har varit fenomenal, säger Eaton till Chicago Sun Times.

Adam Boqvist imponerade stort under gårdagens internmatch på utvecklingslägret i Chicago. Den 18-årige backen bjöd publiken på läckra dragningar och andra imponerande aktioner när hans röda lag besegrade det vita laget med 6–5.

Boqvists såg, enligt Chicago Sun Times reporter Ben Pope, ut som "en NHL All-Star förklädd till 18-åring som gled igenom det vita försvaret med silkeslena handleder och lysande spelsinne under hela morgonen". 

FENOMENAL UTVECKLING

Efter internmatchen var Blackhawks utvecklingsansvarige Mark Eaton inte sen att hylla den svenske backtalangen.
– Hans utveckling under det senaste året har varit fenomenal, med de kliv han tog i de defensiva bitarna i sitt spel, sade Eaton till Chicago Sun Times.
– Jag har alltid menat att den biten av hans spel är underskattad. Han är en så smart spelare, och det är i båda ändarna av isen. Han är inte bara offensivt smart.

Den tidigare Brynäsbacken spenderade förra säsongen i OHL-klubben London Knights, där han noterades för finfina 60 poäng på 54 grundseriematcher. I slutspelet stod sedan Boqvist för ytterligare 13 poäng, varav tio mål, på elva matcher.

Boqvist skrev kontrakt med Chicago förra sommaren och förväntas vara med och slåss om en plats i NHL-laget till hösten. Om han inte skulle ta en plats i Blackhawks kan han spela både i Rockford (AHL) eller London (OHL) den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om: