Sök
Milan Lucic och James Neal trejdas mot varandra.
Bildbyrån
NHL

Rivalklubbarna byter floppspelare med varandra

Varken Milan Lucic eller James Neal har rosat marknaden i Edmonton respektive Calgary. Nu hoppas klubbarna att floppspelarna ska få en nytändning genom att ge spelarna ett miljöombyte.

Två av NHL:s sämsta kontrakt byter plats till den kommande säsongen. Under fredagskvällen meddelade rivalklubbarna Edmonton och Calgary att man genomfört en bytesaffär, där Milan Lucic skeppas till Calgary och där James Neal går åt andra hållet.

James Neal var en av free agent-marknadens hetaste forwards förra sommaren. Efter att ha haft en viktig roll i Vegas Golden Knights succélag valde Neal att testa den fria marknaden och belönades med ett femårigt kontrakt värt 5,75 miljoner dollar per säsong.

SKREV SJUÅRSKONTRAKT MED OILERS

I Calgary kom 31-åringen inte alls upp till den nivå han hållit under tidigare säsonger och när säsongen summerades hade han bara producerat 19 poäng (6+13) på 63 matcher. 

Lucic å sin sida kom till Edmonton som free agent sommaren 2016 när han skrev ett sjuårskontrakt värt sex miljoner dollar per säsong. 31-åringen har haft svårt att leverera siffror som matchar hans lönecheck de senaste säsongerna och under säsongen har Oilers försökt göra sig av med den tuffe forwarden, dock utan framgång.

Nu hoppas både Edmonton och Calgary att de båda floppspelarna kan få en nytändning i sina nya klubbar. 

Utöver Lucic får även Calgary ett villkorligt tredjeval i nästa sommars NHL-draft. Edmonton kommer även att behålla 12,5 procent av Lucics lön, enligt Elliotte FriedmanDu kanske även vill läsa: BODIN: Den snabbt bleknande sexmiljonersmannen Den här artikeln handlar om: