Sök
Michal Neuvirth.
Catalina Fragoso-USA TODAY Sports
NHL

Fick säsongen förstörd av skador – nu får NHL-målvakten provspela sig till kontrakt

Michal Neuvirth spelade bara sju matcher den gångnga säsongen för Philadelphia Flyers. Nu hoppas den tjeckiske World Cup-målvakten på en fortsättning i NHL. Nu har 31-åringen accepterat ett try out-kontrakt med Toronto, enligt tjeckiska iSport.

I stort sett hela Michal Neuvirths tioåriga NHL-karriär har präglats av skador, skador och åter skador. 

Den gångna säsongen var inget undantag för den World Cup-meriterade tjeckiske målvakten. 31-åringen kom bara till spel i sju matcher för Philadelphia Flyers under säsongen, och när kontraktet löpte ut den 1 juli så var Flyers inte speciellt intresserade av att förlänga.

Neuvirth har spenderat sommaren genom att träna med tjeckiska Extraliga-laget Sparta Prag, men 31-åringen hoppas fortfarande på en återkomst till Nordamerika. 

"EN STOR UTMANING"

För tjeckiska iSport berättar han att han accepterat ett try out-kontrakt med Toronto och kommer att åka över på klubbens träningsläger i september.
– Jag vill definitivt tillbaka till NHL. Jag förhandlade med några lag och kom till slut överens med Toronto om ett provspel. Det blir en stor utmaning för mig. När Toronto ringde släppte jag allt annat, det skulle vara en ära att få spela för Maple Leafs, säger han till iSport.

Frederik Andersen är Torontos självklare förstemålvakt, så det blir främst amerikanen Garret Sparks och kanadensaren Michael Hutchinson som Neuvirth får utmana om en plats i Leafs trupp.

Den här artikeln handlar om: