Sök
Matt Bailey.
Ola Westerberg/Bildbyrån
Europa

Lämnade Mora efter degraderingen – nu har kanadensaren hittat ny klubb

Matt Bailey lämnade Mora efter klubbens degradering till Hockeyallsvenskan. Nu har den 28-årige centern gjort klart med tyska Ingolstadt inför nästa säsong.

Matt Baileys hockeykarriär fortsätter i Europa. 

Efter att ha varit en nyckelspelare i Mora när klubben tog steget upp till SHL har han spenderat de senaste två säsongerna i SHL med dalaklubben.

Efter degraderingen till Hockeyallsvenskan i våras stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Mora för Bailey. Sedan dess har den 28-årige kanadensaren letat ny klubb – och nu har klubbjakten gett resultat.

SPELADE ÖVER 100 MATCHER FÖR MORA

Under måndagseftermiddagen meddelade tyska Ingolstadt att Bailey skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.
– Matt kan spela både center och forward och har stor erfarenhet från båda positionerna, vilket var viktigt för oss. Jag har sett honom både i Nordamerika och i Sverige och jag tror att han kommer att passa bra hos oss med sin spelstil, säger Ingolstads sportdirektör Larry Mitchell till klubbens hemsida.

Bailey noterades för 18 poäng (12+6) på 41 matcher för Mora den gångna säsongen. Totalt blev det 119 matcher för Mora under de två och en halv säsonger han spenderade i klubben.

Den här artikeln handlar om: