Sök
Simon Fernholm.
Simon Hastegård/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Vita Hästen värvar back från konkurrenten: 'Ser honom som en nyckelspelare'

Simon Fernholm lämnade AIK efter säsongen. Nu har den 25-årige backen gjort klart med den allsvenska konkurrenten Vita Hästen.
– Vi ser Simon som en nyckelspelare kommande säsong och tror att han kan stå för sitt stora genombrott för att ta ytterligare kliv i sin utveckling, säger Vita Hästens tränare Tony Zabel till klubbens hemsida.

Efter tre säsonger i AIK stod det efter den gångna säsongen klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Stockholmsklubben för Simon Fernholm

Nu står det klart att backen, som har fem SHL-matcher med Frölunda på meritlistan, förstärker den hockeyallsvenska konkurrenten Vita Hästens backuppsättning. 

"TROR HAN KAN STÅ FÖR SITT STORA GENOMBROTT"

Under måndagsförmiddagen meddelade Norrköpingsklubben att Fernholm skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.
– Jag har följt Simon i många år och fått många bra referenser från andra som följt hans utveckling. Simons främsta egenskaper är det defensiva spelet men han har också ett spel med puck i sig. Vi tror att vi tillsammans kan utveckla varandra i våra målsättningar. Vi ser Simon som en nyckelspelare kommande säsong och tror att han kan stå för sitt stora genombrott för att ta ytterligare kliv i sin utveckling, säger Vita Hästens tränare Tony Zabel till klubbens hemsida.

Fernholm spelade 43 matcher för AIK den gångna säsongen och noterades för elva poäng (4+7). 25-åringen är lillebror till den tidigare Tre Kronor-backen Daniel Fernholm.

Vita Hästen blir Fernholms tredje allsvenska klubb i karriären. Förutom AIK har backen även representerat Timrå på allsvensk nivå.

Den här artikeln handlar om: