Sök
Colton Sissons.
Jerome Miron-USA TODAY Sports
NHL

Defensive forwarden undviker skiljedomstol – skriver sjuårskontrakt

På fredag skulle Colton Sissons och Nashville Predators mötas i NHL:s skiljedomstol för att avgöra 25-åringens nya kontrakt med klubben. Nu har parterna kommit överens innan domstolen. Sissons skrev under gårdagen på ett sjuårskontrakt värt 20 miljoner dollar.

Den 26 juli skulle Colton Sissons och Nashville Predators gå upp i NHL:s skiljedomstol för att låta en neutral part avgöra hur 25-åringens nya kontrakt med klubben skulle utformas.

Nu har Sissons och Predators kommit överens om ett nytt kontrakt innan domstolsdatumet. Under tisdagskvällen meddelade Predators att den 25-årige forwarden skrivit på ett sjuårskontrakt (!) värt 20 miljoner dollar.

"UDDA" KONTRAKT

Det ger Sissons en lönetaksträff på 2,857 miljoner dollar per säsong. Kontraktet är ganska ovanligt, då spelare inte tenderar att skriva så långa kontrakt till den relativt låga lönetaksträffen. Det är dock inte första gången som Nashville skriver "udda" kontrakt med någon av sina spelare. 2016 skrev svenske Calle Järnkrok på ett sexårskontrakt med en lönetaksträff på två miljoner dollar.

Sissons, som främst gjort sig känd som en hård arbetande och defensiv forward, stod den gångna säsongen för 30 poäng (15+15) på 75 matcher för Nashville.

25-åringens nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2025/26.

Den här artikeln handlar om: