Sök
David Clarkson.
NHL

Har inte spelat på tre säsonger – nu trejdas han tillbaka till Toronto

David Clarkson är tillbaka i Toronto. Efter klubben lyckats trejda bort honom till Columbus 2015 är 35-åringen tillbaka i Maple Leafs efter att Vegas trejdat honom och ett fjärderundeval mot målvakten Garret Sparks.

David Clarkson har inte spelat en hockeymatch på tre säsonger och kommer inte heller att göra någon mer match i karriären. En ryggskada satte stopp för 35-åringens aktiva karriär 2016 och han har sedan dess varit uppsatt på skadereserven hos både Columbus och Vegas.

Clarkson kom till Vegas i samband med expansionsdraften 2017, där Columbus gav upp Clarkson, ett förstarundeval och ett andrarundeval för att Golden Knights skulle välja någon av Ryan MurrayMatt Calvert eller William Karlsson i stället för någon av talangerna Sonny Milano eller Pierre-Luc Dubois.

LÖNEN RÄKNAS INTE MOT LÖNETAKET

Nu skeppas Clarkson iväg igen. Under tisdagskvällen kom Vegas och Toronto överens om en trejd där Clarkson återvänder till Toronto tillsammans med ett fjärdeval i nästa sommars draft mot målvakten Garret Sparks.

Clarkson förväntas inte spela någon mer match i karriären, utan kommer att vara uppsatt på skadereserven tills hans kontrakt löper ut efter den här säsongen. 35-åringen skrev på ett sjuårskontrakt värt drygt 350 miljoner kronor med Maple Leafs 2013. Sedan dess har forwarden endast spelat 144 matcher i NHL.

Lönetaksträffen på 5,25 miljoner dollar kommer att begravas när Clarkson sätts upp på skadereserven i samband med att NHL:s grundserie drar igång.

Den här artikeln handlar om: