Sök
Nu är det bekräftat att Jacob Moverare stannar i Frölunda.
Mathias Bergeld/Bildbyrån
SHL

KLART: NHL-kontrakterade svensken återvänder till SHL

Jacob Moverare lånades ut till Frölunda den gångna säsongen och fick kröna säsongen med ett SM-guld. Nu står det klart att Los Angeles-backen lånas ut till Göteborgsklubben även nästa säsong.

Precis som GP berättade redan i maj så blir backen Jacob Moverare kvar i Frölunda även nästa säsong.

Under tisdagskvällen bekräftade Los Angeles Kings PR-konto på Twitter de tidigare uppgifterna när man förkunnade att det svenska backlöftet lånas ut till Göteborgsklubben även nästa säsong.

ÅTTA A-LAGSBACKAR UNDER KONTRAKT

Moverare, som tidigare spelat SHL-hockey med HV71, stod för en fin säsong i Frölunda den gångna säsongen och växte ut till en gigant i SM-slutspelet, där han var en viktig pusselbit i det Frölundalag som lyckades bärga SM-guldet.

I en intervju med hockeysverige.se den 31 december förra året öppnade Moverare för en återkomst till Frölunda efter att lånekontraktet löpt ut efter säsongen.
– Ja, om möjligheten skulle finnas så skulle det så klart vara ett bra alternativ. Jag tycker det är jäkligt skönt att vara i Sverige, det är liksom hemlandet med allt vad det innebär. Sen är SHL även en riktigt bra liga, men det är som sagt Kings som bestämmer, sade Moverare då.

Nu blir det alltså så för Moverare, som stod för sju poäng (4+3) på 42 grundseriematcher för Frölunda förra säsongen. I och med klartecknet från Moverare har nu Frölunda åtta a-lagsbackar på kontrakt.

Du kanske även vill läsa: Frölundas backlöfte njuter av SHL-tillvaron: ”Har tagit steg för varje dag” Den här artikeln handlar om: