Sök
Pontus Åberg.
Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Svensken klar för sin femte NHL-klubb

Pontus Åberg har hittat en ny klubbadress i NHL. På onsdagen meddelade Toronto Maple Leafs att de sajnat svensken till ett envägskontrakt över säsongen 2019/20.

Pontus Åberg upplevde sin hittills mest produktiva NHL-säsong med tolv mål och 25 poäng på 59 matcher för Anaheim Ducks och Minnesota Wild. 


Trots en flygande start på säsongen efter flytten från Edmonton till Anaheim blev han trejdad till Minnesota mot farmarlagsspelaren Justin Kloos i januari. Efter flytten gick det tungt för honom i nya klubben och Åberg fick inte förlängt kontrakt efter 1+5 på 22 matcher med Wild.

Sedan dess har han gått kontraktslös, men på onsdagen löste det sig. 25-åringen har kontrakterats av Toronto Maple Leafs för den kommande säsongen. Enligt CapFriendly.com är kontraktet värt 700 000 dollar vare sig det blir spel i NHL med Leafs eller i AHL med Toronto Marlies.

127 NHL-MATCHER

Maple Leafs blir Pontus Åbergs femte NHL-klubb efter tid i Nashville, Edmonton, Anaheim och Minnesota. Han har noterats för 17 mål och 43 poäng på 127 NHL-matcher med dessa klubbar.

Den tidigare djurgårds- och färjestadsforwarden var inte den enda spelaren som Maple Leafs presenterade på onsdagen. Ytterligare sex breddvärvningar presenterades. Bland dessa finske forwarden Kalle Kossila med ett förflutet i Anaheim Ducks, samt backen Kevin Gravel, senast i Edmonton Oilers. 


Du kanske även vill läsa: Osäker framtid – men NHL-svensken avskriver SHL: ”Många som uppmanar mig att komma hem” Den här artikeln handlar om: