Sök
Andreas Borgman.
All Over Press
NHL

Svenske backen trejdad – till Stanley Cup-mästarna

Andreas Borgman får flytta på sig. På torsdagen trejdades den 24-årige backen från Toronto Maple Leafs till de regerande Stanley Cup-mästarna St. Louis Blues.

På onsdagen adderade Toronto Maple Leafs en ny svensk då man skrev ett ettårskontrakt med forwarden Pontus Åberg. På torsdagen skickade man bort en svensk då backen Andreas Borgman försvann i en trejd.

Den före detta HV71-backen skeppas till de regerande Stanley Cup-mästarn St. Louis Blues. I utbyte för Toronto en annan back i form avJordan Schmaltz.

Borgman, 24, kom till Toronto som odraftad free agent efter HV71:s SM-guld 2017. Han tog omedelbart plats i NHL-laget och spelade 48 matcher för Leafs som rookie 17/18 med elva poäng (3+8) som resultat. Efter att ha skickats ned till AHL drygt halvvägs in på säsongen kom han aldrig upp igen.

BROR TILL NHL-CENTER

Skador har hämmat den Huddingefostrade backens framfart och den gångna säsongen begränsades han till 45 AHL-matcher och 17 poäng (4+13) med farmarlaget Toronto Marlies.

Jordan Schmaltz, 25, draftades av St. Louis Blues i första rundan 2012. Sedan dess har den högerskjutande amerikanen gjort 42 NHL-matcher, varav 20 den senaste säsongen, och svarat för fem assist. I AHL har det blivit 180 framträdanden och 93 poäng. Senaste säsongen gjorde han nio poäng (1+8) på 36 matcher för San Antonio Rampage i AHL.

Han är äldre bror till Arizona Coyotes center Nick Schmaltz.

Du kanske även vill läsa: Svensken klar för sin femte NHL-klubb Den här artikeln handlar om: