Sök
Damkronorna får klara sig utan sex Luleåspelare på försäsongslägret.
Tomi Hänninen/Newspix24
Landslag

Mästarklubben stoppar stjärnorna från landslagsläger: "Väldigt olyckligt"

Den 15 augusti drar Damkronornas landslagsläger på Bosön igång. Nu har regerande svenska mästaren Luleå stoppat de sex spelare som var uttagna till lägret från att delta.
– Väldigt olyckligt, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet, till TT enligt SVT Sport.

Mellan den 15 och 19 augusti håller Damkronorna ett försäsongsläger på Bosön och i Upplads Väsby för att förbereda inför den stundande säsongen. Enligt Internationella Ishockeyförbundets regelverk behöver dock klubblagen inte släppa sina spelare till landslagssamlingar förrän den 19 augusti.

KLUBBEN HAR RÄTT

Nu väljer den regerande svenska mästaren Luleå att stoppa sina sex spelare från lägret.
– Det här är ett beslut som Luleås lagledning har meddelat, det är ingen av tjejerna som har meddelat att de inte kommer. Utan det här är Luleå som säger att de inte släpper spelarna, vilket de har rätt att göra, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet, till TT, enligt SVT Sport.

Spelarna som inte kommer till lägret är målvakterna Sara Grahn och Minatsu Murase, backarna Johanna Fällman och Ebba Berglund samt forwardarna Emma Nordin och Linn Peterson.

Enligt SVT är det klubbens egna säsongsuppladdning som sätter stopp för spelarna från att delta på lägret.

Ersätter Luleåspelarna gör Anna Amholt (HV71), Tindra Holm (Modo), Anna Kjellbin (HV71), Wilma Johansson (Leksand), Hanna Sköld (Leksand) och Fanny Brolin (Brynäs).

Den här artikeln handlar om: