Sök
David Rittich.
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
NHL

Genombrottsmålvakten förlänger med Calgary – skriver tvåårskontrakt

David Rittich fick sitt genombrott i NHL med Calgary den gångna säsongen. Nu förlänger den tjeckiske burväktaren sitt kontrakt med klubben med ytterligare två säsonger.

Inför den gångna säsongen var det nog få som hade koll på vem den tjeckiske målvakten David Rittich var. 26-åringen hade agerat back up till Mike Smith i Calgarymålet och endast kommit till spel i 21 matcher under den föregående säsongen.

Efter att Smith inlett den gångna säsongen darrigt fick Rittich sin stora chans – och tog den. Under hösten vann han sju raka matcher för Flames och var en starkt bidragande orsak till att laget höll sig i toppen av den västra konferensen.

Smith tog så småningom tillbaka förstaspaden i Flames, men för Rittich var säsongen ändå minnesvärd. 

VÄRT 5,5 MILJONER DOLLAR  

Efter säsongen stod det klart att Calgary inte skulle förlänga med Smith, som i stället skrev på för rivalen Edmonton. Rittichs kontrakt med klubben löpte ut den 1 juli, men eftersom han varit restricted free agent har Calgary forfrarande haft rättigheterna till honom.

Nu har Flames och målvakten kommit överens om ett nytt avtal. Målvakten skulle gått upp i NHL:s skiljedomstol i morgon måndag, men under lördagskvällen meddelade klubben att Rittich skrivit på ett nytt tvåårskontrakt värt totalt 5,5 miljoner dollar. 26-åringen kommer således ha en lönetaksträff på 2,75 miljoner dollar per säsong.

Nästa säsong får Rittich slåss med Cam Talbot om förstamålvaktsplatsen i Flames, efter att klubben hämtat in den tidigare Edmontonmålvakten från free agent marknaden tidigare i somras.

Den här artikeln handlar om: