Sök
Kevin Shattenkirks framtid i New York kan påverkas av Pavel Butjnevitjs nya kontrakt.
Bildbyrån
NHL

Ryske forwarden sajnad – då kan Rangers köpa ut tidigare prestigevärvningen

Med sina 21 mål kom Pavel Butjnevitj trea i New York Rangers interna skytteliga. Nu meddelar Rangers att skarpskytten förlängt sitt kontrakt med klubben med två säsonger. Samtidigt öppnar påskriften för att någon av Brendan Smith eller Kevin Shattenkirk blir utköpt av klubben.

Pavel Butjnevitj blir New York Rangers trogen. Under lördagen meddelade Rangers att den ryske 24-åringen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

Butjnevitj hade sin målbästa säsong i sin tre säsonger långa NHL-karriär den gångna säsongen då han prickade in 21 mål för Rangers. Med den noteringen var han Rangers tredje bästa målskytt, bara slagen av Mika Zibanejad (30) och Chris Kreider (28).

Enligt New York Post kommer Butjnevitj ha en lönetaksträff på 3,25 miljoner dollar under de kommande två säsongerna. 

PRESTIGEVÄRVNINGEN KAN BLI UTKÖPT

Samtidigt skriver tidnignen att Butjnevitjs påskrift kan få andra följder för Rangers. I och med Butjnevitjs påskrift öppnas nu möjligheten för Rangers att köpa ut ett kontrakt, ett fönster som är öppet mellan måndag och onsdag.

Enligt New York Post ligger både Brendan Smith och sommaren 2017:s stora prestigevärvning Kevin Shattenkirk i riskzonen att bli utköpta. Båda spelarna har två år kvar på sina kontrakt, där Smith har en lönetaksträff på 4,35 miljoner dollar medan Shattenkirk har en lönetaksträff på 6,65 miljoner dollar.

Smith noterades för 13 poäng på 63 matcher den gångna säsongen, medan Shattenkirk stod för 28 poäng på 73 spelade matcher.

Den här artikeln handlar om: