Sök
Mattias Bäckman.
Bildbyrån
SHL

Oklart när SHL-backens comeback kan ske

På grund av en skada blev det bara 18 matcher för backen Mattias Bäckman i fjolårets SHL-återkomst. När Linköping idag återsamlades efter semestern kunde han inte ge besked om när comebacken sker. Men för Corren berättar han att målet är att vara spelklar till SHL-premiären i mitten av september.


Mattias Bäckman är en LHC-produkt från början och spelade både JVM och landskamper för Tre Kronor innan han lämnade för spel i Detroits organisation 2014. Det blev dock en återkomst till Östergötland redan samma säsong innan han ånyo tog chansen i Nordamerika säsongen efter. Nu i Dallas organisation, dit han trejdats tillsammans med Mattias Janmark i mars 2015.

Det blev dock aldrig några NHL-matcher för backen som 2017 drog tillbaka till Europa och gjorde en säsong för Kloten i NLA innan han inför den förra säsongen återkom till Linköping. Men det blev bara 18 matcher på grund av en svåridentifierad skada i höften/ryggen/ljumsken.

Idag när laget återsamlades för tester tränade Bäckman vid sidan av tillsammans med långtidsskadade Dan Pettersson.
-- Det gäller att tänka efter före och inte dra på sig något som gör att det blir värre igen. Det måste få ta den tid det tar, säger backen till Corren och lägger till att han börjar bli van vid ovissheten kring skadan.

Men han berättar också att det går framåt.
-- Det var ett tag som jag mest stod och stampade, men nu har det ändå blivit bättre.

Den här artikeln handlar om: