Sök
De här har varit bäst i Växjö enligt Ronnie Rönnkvist.
Bildbyrån
SHL

RÖNNKVIST: Växjö Lakers – tidernas All-Star team

Ronnie Rönnkvist fortsätter sin hockeyhistoriska genomgång där han tar ut tidernas All-Star Team för alla SHL-lag. I dag har turen kommit till Växjö Lakers.

Hockeysverige.se:s reporter och hockeyhistoriker Ronnie Rönnkvist har tagit på sig en näst intill omöjlig uppgift, att plocka ut sitt All-Star Team genom alla tider från lagen som spelar i SHL. Idag: Växjös All-Star Team.

Första klubb från Växjö att ta steget upp i högsta divisionen var faktiskt Östers IF. Ni vet den framgångsrika fotbollsklubben som vann sitt första SM-guld i fotboll 1969. I det laget var den senare förbundskaptenen i fotboll, Tommy Svensson, en ledande spelare. Samma Svensson var faktiskt med och spelade i det Öster som spelade i högsta hockeyserien 1963/64.

1971 gick Östers IF samman med Växjö IK och bildade Växjö HC som senare gick i ”kånken” 1997. Efter det bildades dagens Växjö Lakers som då startade om i Division 4. Efter det har föreningen gjort en nästan galet fin resa där laget vunnit två SM-guld under coachen Sam Hallams ledning. 


bb180422zt021-1564404092.jpgElias Pettersson, här efter guldet 2018, kom inte med.Foto: Bildbyrån

När jag skulle plocka ut mitt All Star team för Växjö valde jag att blunda för tiden innan konkursen och då klubben gick under namnet Östers IF och Växjö IK. Annars hade exempelvis en målvakt som Lars-Åke Brännlund funnits med i diskussionen, kanske även Bengt-Göran ”Mysing” Karlsson eller tvillingarna Kurt och Leif Jakobsson. Det var svårt nog ändå att plocka ut ett Växjö-lag eftersom det var så många skickliga spelare som kommit och gått i klubben. Inte ens spelare som Shjon Podein, Andreas Custemo, Christian Jakobsson, Steve Saviano, Mike Iggulden, Daniel Rahmi eller Elias Pettersson kom med. Den sistnämnde åkte både upp och ner på mitt papper innan han till slut hamnade utanför.

I alla fall kom jag fram till att mitt personliga All-Star Team för Växjö, med en ”runner-up” på varje position, ska se ut enligt följande:


Målvakt:

Viktor Fasth

För mig är Viktor Fasth given målvaktsetta i Växjös All Star team från 1997 och framåt. Just nu är han inne på sin andra vända i klubben. Första svängen var mellan 2007 och 2010. Efter det väntade en häftig resa i AIK, Tingsryd, Anaheim, Edmonton och klassiska CSKA Moskva innan han återvände till Växjö inför säsongen 2017/18. Viktor Fasth har vunnit ett SM-guld med Växjö och ett VM-guld med Tre Kronor.

Runner-up: Cristopher Nihlstorp


Backar:

Noah Welch

Dubbel svensk mästare, men ändå har den nu 36-åriga amerikanen en rad ytterligare meriter på sin C v. Han draftades redan 2001 av Pittsburgh och har spelat 75 NHL-matcher i Pittsburgh, Tampa, Florida och Atlanta. Dessutom collegemästare i USA. Welch kom första gången till Växjö inför säsongen 2012/13 från syskonklubben HV71. Efter SM-guldet 2015 gav han sig ut på ett äventyr i först Malmö och sedan Modo för att sedan återvända inför säsongen 2017/18. Givetvis vann Växjö SM-guld igen då. Klev aldrig undan och var inte rätt för att varken ge eller ta smällar för laget.

Cory Murphy

När man synar Växjös olika lag från 1997 och framåt inser man vilka fantastiska importer laget har haft genom åren. En av dom som i mina ögon har betytt mest av dessa för Växjö är Cory Murphy. Backen från Kanata i delstaten Ontario i Kanada kom till Växjö 2013 från Dynamo Minsk. Innan det hade han bland annat spelat i NHL där han representerade Florida, Tampa och New Jersey. Redan i Florida var han för övrigt lagkompis med Noah Welch. Det blev ett SM-guld i Växjö och 2017 flyttade han vidare till Karlskrona. Idag är han assisterande tränare i Rögle.
Runner-Up: Jeremias Augustin

Forwards:

Robert Rosén

Från Alvesta, men är tillsammans med Viktor Fasth den Lakers-spelare som huserat mest i Tre Kronor. Debuterade i Växjö som 18-åring och har så här långt gjort elva A-lagssäsonger i klubben. Under två säsonger testade han på spel i Modo och AIK, men återvände snabbt till Småland och Växjö. Spel-intelligent som få och syntes ofta högt upp i SHL:s poängligor. Vann också elitseriens poängliga säsongen 2011/12. Dubbel svensk mästare med Växjö. Spelar idag för Sochi i KHL.

Liam Reddox

Ytterligare en i raden av före detta NHL-spelare som gjort ett starkt avtryck i Växjö. Totalt gjorde Reddox 100 NHL-matcher för Edmonton. Den skicklige skridskoåkaren kom till Växjö 2011 och blev snabbt en favorit bland fansen. Han var med om att vinna SM-guld både 2015 och 2018. Senaste fyra säsongerna har han dessutom varit Växjös lagkapten.

Tomi Kallio

Kallio var inte alldeles given med tanke på att trotjänaren Erik Josefsson betytt mycket för Lakers. Dessutom har jag alltid varit svag för Christian Jakobsson. Tomi Kallio kom till Växjö från Frölunda 2011. Han kom att bli en viktig spelare både på och vid sidan av isen. Bland annat var han lagets kapten säsongen guldsäsongen 2014/15. Dessutom var han stabil i poängproduktionen under sina fyra säsonger i klubben. Även Kallio har meriter från NHL. Totalt spelade han 140 matcher i världens bästa liga. Vann även två SM-guld med Frölunda. Både OS och VM-spelare för Finland.
Runner-up: Erik Josefsson

På onsdag ska vi titta närmare på spelarna som gjort ett extra avtryck på mig hos Örebro.


TIDIGARE ALL-STAR LAG:

Brynäs IF
Djurgårdens IF
Frölunda HC
Färjestads BK
HV71
IK Oskarshamn
Leksands IF
Linköping HC
Luleå HF
Malmö Redhawks
Rögle BK
Skellefteå AIK

Idag 19:00
AIK - HC Vita Hästen
1 2.75
X 4.35
2 2.18
Tisdag 01:00
New York Rangers - Nashville Predators
1 2.90
X 4.20
2 2.18
Tisdag 01:00
Florida Panthers - Ottawa Senators
1 1.80
X 4.25
2 4.00
Tisdag 01:00
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals
1 3.10
X 4.20
2 2.08
Tisdag 02:00
St Louis Blues - Colorado Avalanche
1 2.40
X 4.16
2 2.60
Tisdag 02:30
Dallas Stars - Edmonton Oilers
1 2.00
X 4.08
2 3.35
Tisdag 19:00
HV 71 - IF Malmö Redhawks
1 1.78
X 4.35
2 4.00
Du kanske även vill läsa: RÖNNKVIST: Malmö Redhawks – tidernas All-Star Team RÖNNKVIST: Rögle BK – tidernas All-Star Team RÖNNKVIST: Linköping HC - tidernas All-Star Team Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten