Sök
Julia Åberg.
SDHL

Värvningsbomben: Landslagsmålvakten till division 2

Sedan tidigare stod det klart att Julia Åberg skulle lämna Leksand. Nu är en ny klubbadress klar. Något oväntat blir det Falu IF - i division 2 västra, kan hockeysverige.se avslöja.


Julia Åberg meddelade i våras att hon lämnar Leksand och sade då att hon skulle ta en paus från ishockeyn för att satsa på sin civila karriär som brandman. Men nu står det klart att det trots allt blir spel nästa säsong ändå - men långt ifrån elithockeyn.

Enligt säkra uppgifter till hockeysverige.se kommer Julia Åberg inom kort presenteras för Falu IF i division 2. Falun har sedan säsongen 16/17 inte haft något damlag men nu startar de alltså upp det igen - och får in en kanonvärvning direkt.

Julia Åberg är nämligen inte vem som helst. Det är en 23-årig målvaktsstjärna som varit Leksands förstemålvakt de senaste två åren och även har spelat SDHL-hockey för Djurgården samt spelat collegehockey ett år. Åberg var även med i Damkronornas VM-trupp i våras men fick då ingen speltid.

Åberg har också spelat U18-VM och har därifrån ett brons på meritlistan. På SDHL-nivå har hon vaktat kassen en bra bit över 100 matcher, plus omkring 20 matcher i slutspelet.


Du kanske även vill läsa: En dubbel sista utpost – hon ger sig in i det mansdominerade yrket: ”Jag vill göra det jag vill göra” Den här artikeln handlar om: