Sök
SHL
BODIN: En trejd som kan skapa jubel i Gävle

Det är alltid lika fascinerande när händelser i NHL får konsekvenser för SHL. Framför allt positiva sådana. Som när en trejd kan bidra till att ligan kan få behålla en av sina mest spännande spelare. 

Så här i slutet av juli finns det vanligtvis inte så himla mycket i hockeyväg att yvas över. Därför händer det att man gör hönor av fjädrar ibland. Kanske är det precis det jag gör när jag skriver det rostiga blogginlägget efter snart en månads semester.

Men gårdagens trejd där New Jersey Devils plockade in KHL-poängkungen Nikita Gusev från Vegas Golden Knights fick mig att reagera så pass mycket att jag behövde skriva de här orden. Det är nämligen en sådan händelse som kan få stora positiva konsekvenser för SHL och inte minst Brynäs.

Med värvningen av Gusev, som gjorde 82 poäng på 62 matcher för SKA Sankt Petersburg i fjol, får Devils in en vänsterforward som aspirerar på en topp sex-roll. En plats som en viss Jesper Boqvist också förväntades vara med och slåss om. 

HOPPET ÖKAR RADIKALT

Med Gusev i mixen blir det betydligt tuffare för  Boqvist att stjäla en NHL-tröja redan i höst. Inte omöjligt, men definitivt svårare då Taylor HallBlake ColemanMiles Wood och Brett Seney också finns med i bilden.

Det vi vet just nu är att Jesper Boqvist inte kommer att spela AHL-hockey i höst. I samband med klubbens utvecklingsläger tidigare i sommar gjorde klubben klart att 20-åringen antingen spelar i NHL med Devils eller SHL med Brynäs nästa säsong. Gusev-trejden gör därmed att Brynäs hopp om att få behålla Boqvist ökar radikalt. 

För Jesper Boqvists skull hoppas jag att han spelar sitt livs hockey på Devils träningsläger i höst. Jag tror inte att han är långt från att vara en fullfjädrad NHL-spelare redan nu. Men samtidigt ska jag villigt erkänna att jag hemskt gärna ser honom i SHL i höst. Med tanke på hur bra han var i Brynäs redan i fjol skulle det vara en enorm tillgång för laget och ligan om han blev kvar ett år till. 

Du kanske även vill läsa: Efter lönetaksproblemen – Vegas skeppar iväg ryske VM-stjärnan Den här artikeln handlar om: