Sök
Chris Kunitz under Stanley Cup-paraden 2017.
Vincent Pugliese/Bildbyrån
NHL

Vunnit Stanley Cup fyra gånger – nu lägger veteranforwarden av

Efter 15 säsonger i NHL väljer nu den fyrfaldige Stanley Cup-mästaren Chris Kunitz att lägga skridskorna på hyllan. I stället kommer 39-åringen att jobba inom spelarutvecklingen inom Chicagos organisation.

Efter 15 säsonger, med fyra Stanley Cup-titlar som de absoluta höjdpunkterna, väljer nu den 39-årige forwarden Chris Kunitz att lägga skridskorna på hyllan.

Under sina år i NHL hann Kunitz spela för Anaheim, Pittsburgh, Tampa Bay och Chicago.
– Jag är väldigt lottad som har fått vara en del av fyra fantastiska organisationer under de senaste femton åren. Först och främst vill jag tacka Anaheim Ducks, Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks, säger Kunitz i ett pressmeddelande enligt Sportsnet.

FYRA STANLEY CUP OCH ETT OS-GULD

Totalt spelade Kunitz 1 022 grundseriematcher i NHL och producerade 619 poäng (268+351) på dessa matcher. Den gångna säsongen kom veteranforwarden bara till spel i 56 matcher för Chicago, där han stod för totalt tio poäng.

Kunitz vann en Stanley Cup med Anaheim (2007) samt tre med Pittsburgh (2009, 2016, 2017). 39-åringen har även ett OS-guld (2014) med Kanada på meritlistan.

Kunitz lämnar dock inte hockeyn. Han kommer att fortsätta att arbeta inom spelarutvecklingen i Chicagos organisation, skriver Sportsnet.

 

Den här artikeln handlar om: