Sök
Hanna Olsson.
Bildbyrån
SDHL

Bröt med Djurgården - nu är landslagsstjärnan klar för rivalen

Det var i januari som landslagsstjärnan Hanna Olsson lämnade Djurgården. Sedan dess har frågan om hennes framtid stått skrivet i stjärnorna. Nu är 20-åringen klar för HV71.


I januari lämnade Hanna Olsson Djurgården. Anledningen var enligt henne själv att hon inte trivdes och istället valde hon att flytta hem till Göteborg. I februari var det på gång med spel i Luleå, men de tyckte summan Djurgården begärde var för hög.

SPELADE VM I VÅRAS

I maj började det sedan ryktas om HV71 och nu är det klart att det är i den klubben landslagsforwardens karriär går vidare. Igår presenterades hon.
-- Vi är oerhört glada att Hanna väljer HV71 för att ta nästa steg i sin utveckling. Hanna är en offensiv center med näsa för målet, som också har utvecklat sin defensiv under senare år. Hanna är på en nivå för att bli en bärande spelare i landslaget i många år framöver, säger Peter Ekelund, GM i HV71 till klubbens hemsida.

Hanna Olsson spelade inga matcher efter uppbrottet från Djurgården. Istället höll hon igång och tränade med moderklubbens Skärgårdens SK:s herrlag i division 3. Avsaknaden av tävlingsmatcher verkar dock inte ha hämmat 20-åringen som under VM i våras gjorde fem (1+4) poäng och blev delad tvåa i den interna poängligan.

HV71 är ingen ny bekantskap för Hanna Olsson. Säsongen 12/13 gjorde hon åtta matcher för klubben i SDHL.
-- Jag ser fram emot att säsongen skall börja, redan från första mötet har jag haft en bra känsla att det finns en bra plan och struktur genom föreningen. Jag har haft en bra dialog med Peter (Ekelund) och Lucas (Frey) och jag känner att HV71 kommer att ge mig bra möjligheter att ta nästa steg i min utveckling både på och utanför isen. Sen är de såklart kul att komma tillbaka till HV71 då jag trivdes bra senast jag var här, säger Hanna Olsson.

På de 26 matcher Hanna Olsson spelade för Djurgården ifjol gjorde hon 28 poäng. Förutom Djurgården och HV71 har hon även representerat Linköping i SDHL.

Du kanske även vill läsa: Landslagsstjärnan om uppbrottet från Djurgården: ”Trivseln har varit låg” Den här artikeln handlar om: