Sök
De här har varit bäst i Örebro enligt Ronnie Rönnkvist.
Bildbyrån
SHL

RÖNNKVIST: Örebro HK – tidernas All-Star team

Ronnie Rönnkvist fortsätter sin hockeyhistoriska genomgång där han tar ut tidernas All-Star Team för alla SHL-lag. I dag har det blivit dags för det sista laget - Örebro.


Hockeysverige.se:s reporter och hockeyhistoriker Ronnie Rönnkvist har tagit på sig en näst intill omöjlig uppgift, att plocka ut sitt All-Star Team genom alla tider från lagen som spelar i SHL. Idag: Örebros All-Star Team.

Tack vare att jag gått igenom SHL-lagen i alfabetisk ordning har turen idag kommit till Örebro, som då dessutom är sista lag ut. Örebro Hockey förknippas ofta med gamla Örebro IK, men det är enligt klubben själva felaktigt. Dagens SHL-lag, Örebro Hockey, har spelat i högsta serien under sex säsonger och föddes efter det att Örebro IK gått i graven.

Idag tränas laget av tre av svensk hockeys riktigt stora spelare genom alla tider, Niklas Eriksson, Christer Olsson och Jörgen Jönsson. Lägg därtill att en av lagets materialförvaltare är Emil Kåberg. 


collage-hudashow-1564577119.jpgJulius Hudacek bjöd på det mesta under sin tid i Örebro. Bildbyrån

Trots att klubben inte funnits speciellt länge var det svårt att plocka ut ett All Star team genom alla tider. Johan Wiklander, Niklas Lihagen, Martin Johansson, Derek Ryan, Jonas Almqvist, Henrik Löfsäter, Christoffer Norgren, Kalle Olsson, Calle Gunnarsson eller Håkan Åhlund fick inte plats hos mig.

I alla fall kom jag fram till att mitt personliga All-Star Team för Örebro, med en ”runner-up” på varje position, ska se ut enligt följande:

Målvakt:

Julius Hudacek

Toppmålvakt och showman i en och samma person. Alltid ett leende på läpparna och en mycket hög prestationsnivå. Redan säsongen 2011/12 spelade slovaken i Sverige, men då för Södertälje och säsongen därpå i Frölunda. Efter spel i KHL och tjeckiska ligan kom Hudacek till Örebro inför säsongen 2014/15. Det blev tre säsonger i klubben och säsongen 2014/15 utsågs han till SHL mest värdefulla spelare. Given i det slovakiska landslaget från 2010 fram till idag. Kommer säsongen 2019/20 spela för Spartak Moskva.

Runner-up: Jens Lodén

Backar:

Viktor Ekbom

Debuterade i elitserien redan säsongen 2008/09, men då spelande för Linköping. Efter att sedan testat på spel i både Tappara och München kom han Örebro inför säsongen 2013/14. Säsongen därpå debuterade han i Tre Kronor. Hans ledaregenskaper gjorde att han under sina senaste säsonger i klubben hade en kaptensroll. Är inte den ”flashiga” spelaren, men oerhört nyttig för laget. En av nycklarna till att Örebro idag är ett etablerat lag i SHL. Efter fem säsonger valde Ekbom att lämna Örebro för Frölunda.
Johan Motin

Karlskoga-fostrade Motin spelar numera i finska IFK Helsingfors, men han gjorde ett stort avtryck under sina fem säsonger i Örebro. Framförallt var han väldigt viktig i det defensiva spelet, vilket gjort att Örebro idag är ett stabilt inslag i SHL. Säsongen 2009/10 fick Motin faktiskt testa på en match i NHL för Edmonton. Var med i det lag som avancerade till elitserien 2012/13 och har fått känna på spel i Tre Kronor.
Runner-Up: Petr Zamorsky

Forwards:

Conny Strömberg

Självklart! Lika självklart som att Kent ”Kneten” Andersson hade varit med om vi även hade inkluderat Örebro IK. Artist och powerplayspecialist, men framförallt en väldigt duktig hockeyspelare. Han har (så här långt?) skrapat ihop runt fem säsonger i Örebro-tröjan. Som mest har han gjort 64 poäng. Det var under säsongen 2009/2010 i Hockeyallsvenskan. Var också med i det numera klassiska laget som tog steget upp i elitserien 2012/13 och fick följaktligen göra sin andra elitseriesäsong 14 säsonger efter sin första. Då spelade han fortfarande för Modo. Oklart vart 43-åringen från Örnsköldsvik kommer att spela kommande säsong. 

Henrik Löwdahl

Pappa Christer Löwdahl var en ikon i gamla Örebro IK. Han var för övrigt en av dom första svenska spelarna att bli draftad då New York Islanders tingade honom 1978. Dock blev det aldrig något NHL-spel för pappa Löwdahl. Även Henrik Löwdahl kom att spela för Örebro IK, men följde sedan med över till Örebro HC 90, alltså dagens Örebro Hockey. Han blev klubben trogen fram till och med säsongen 2015/16. Dessutom var han under hela sin aktiva tid en av lagets bästa spelare. Under åtta säsonger var han Örebros lagkapten.
Marcus Weinstock

Det är få som varit så lojala mot sin klubb som Marcus Weinstock varit till sitt Örebro. Han kom till klubben 2010 efter två säsonger i Leksand. Direkt blev han en av lagets viktigaste stöttepelare och var, liksom Strömberg och Löwdahl, otroligt värdefull då Örebro tog klivet upp i SHL. Under sina nio säsonger i klubben har han missat väldigt få matcher och är fortfarande, vid 35 års ålder, en av lagets absolut bästa och viktigaste spelare. Dessutom, jag som älskar hockeyns historia, drar lite extra på munnen då namnet Weinstock kommer på tal. Vem minns inte Leksands och Tre Kronor-backen, Ulf Weinstock? För övrigt morbror till Marcus.

Runner-up: Jared Aulin

Nu tackar jag för mig den här gången då det gäller All Star team genom tiderna. Det är många som inte har hållit med mig på resans gång, vilket givetvis var väntat, men det har också varit många nostalgiker som kommit med glada tillrop.

TIDIGARE ALL-STAR LAG:

Brynäs IF
Djurgårdens IF
Frölunda HC
Färjestads BK
HV71
IK Oskarshamn
Leksands IF
Linköping HC
Luleå HF
Malmö Redhawks
Rögle BK
Skellefteå AIK
Växjö Lakers

Idag 01:00
Florida Panthers - New York Islanders
1 2.25
X 4.06
2 2.85
Idag 01:00
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins
1 2.12
X 4.28
2 2.98
Idag 01:00
Buffalo Sabres - Nashville Predators
1 3.00
X 4.25
2 2.12
Idag 01:30
Detroit Red Wings - Winnipeg Jets
1 4.30
X 4.70
2 1.68
Idag 02:00
St Louis Blues - Vegas Golden Knights
1 2.40
X 4.12
2 2.62
Idag 02:00
Minnesota Wild - Edmonton Oilers
1 2.35
X 4.20
2 2.65
Idag 03:00
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks
1 1.97
X 4.22
2 3.35
Du kanske även vill läsa: RÖNNKVIST: Rögle BK – tidernas All-Star Team RÖNNKVIST: Malmö Redhawks – tidernas All-Star Team RÖNNKVIST: Luleå HF - tidernas All-Star Team Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten