Sök
Det blev storförlust för Tomas Monténs mannar i natt.
Bildbyrån
Landslag

Efter revanschen – Juniorkronorna föll stort i natt

För tredje matchen i rad ställdes Juniorkronorna mot amerikanskt motstånd under sin vistelse i Plymouth. Efter att ha vunnit och förlorat en av träningsmatcherna mot USA förlorade Juniorkronorna i natt med 0–6 när man spelade den första matchen i World Junior Summer Showcase.

Juniorkronorna tog med sig både en förlust (2–4) och en seger (2–1) från de två träningsmatcher man spelade mot USA inför World Junior Summer Showcase som drog igång i natt. 

Efter att USA trimmat ned sina två lag till ett lag var det ett rejält tillspetsat USA som kom till spel. John Beecher, som draftades i förstarundan av Boston i somras, gav USA ledningen i den första perioden innan två mål Arthur Kaliyev i mittperioden gav amerikanarna en tremålsledning inför den avslutande perioden.

LINDBOM UTGICK SKADAD

Där kunde Blake McLaughlin tidigt sätta spiken i kistan med sitt 4–0-mål två minuter in i perioden. USA vann till slut matchen med hela 6–0 efter att Nick Robertson och Trevor Zegras avrundat målskyttet.

Moras Olof Lindbom vaktade den svenska kassen under de inledande två perioderna och räddade 17 av 20 skott innan han tvingades avbryta på grund av skada. Ersatte gjorde Almtunas inlånade målvakt från Växjö, Jesper Eliasson som räddade sex av nio skott i den tredje perioden.

På fredag väntar nästa match för Tomas Monténs mannar, då man ställs mot Kanada. Kanada förlorade även sin match under gårdagen, då de föll med hela 8–3 mot Finland.

USA – Sverige 6–0 (1–0, 2–0, 3–0)

USA: Arthur Kaliyev 2, John BeecherBlake McLaughlin, Nick RobertsonTrevor Zegras
Sverige: -

Du kanske även vill läsa: Förlust för Juniorkronorna i säsongspremiären Han blev matchvinnare när Juniorkronorna fick revansch Den här artikeln handlar om: