Sök
Axel Bergkvist
Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist
SHL

Lämnar Leksand för Kanada: "En stor ära"

Flytten från Leksand till Kitchener Rangers i OHL har nu bekräftats. I dag gick juniorklubben ut med att man tecknat Axel Bergqvist till ett ettårskontrakt.
– Axel kommer att vara en stor del av vårt lag den här säsongen, säger general managern Mike Mckenzie.

I juni hann Axel Bergkvist draftas två gånger om. Först i sjunde rundan av NHL-draften, där Arizona Coyotes lade beslag på backens rättigheter, och andra gången av Kitchener Rangers i de CHL:s importdraft.

Nu är det helt och hållet bekräftat att 19-åringen flyttar till Kanada för spel i juniorligan OHL. På torsdagen bekräftade Rangers på sin webbsida att Axel Bergkvist ansluter till laget kommande säsong.
– Han är en NHL-draftad spelare som har ett vasst skott och väldigt bra offensiva instinkter, säger klubbens general manager Mike McKenzie, tillika son till TSN:s hockeyorakel Bob McKenzie.
– Axel kommer att vara en stor del av vårt lag den här säsongen och vi ser fram emot att få på honom Kitchener Rangers färger.

BÄST POÄNGSNITT BLAND BACKARNA I J20

Axel Bergkvist, son till tidigare Leksandsmålvakten Per-Ragnar Bergkvist, kommer från en säsong där han spelade 36 allsvenska matcher med Leksand och svarade för tio poäng (3+7). 

Han hade dessutom bäst poängsnitt av alla backar i J20 SuperElit som spelat fler än 20 matcher. Detta efter att ha noterats för 21 poäng (12+9) på 23 matcher och därmed snittat 0,91 poäng per match.

Tidigare har svenskar som Gabriel LandeskogGustaf Franzén och senast Rickard Hugg representerat Kitchener Rangers. Både Landeskog och Hugg var lagkaptener för laget.
– Det ska bli en stor ära att spela för Kitchener Rangers, säger Axel Bergkvist.

Den här artikeln handlar om: