Sök
Linus Johansson är Färjestads nya lagkapten.
Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

Nobbade NHL:s locktoner – nu blir han Färjestads lagkapten

Linus Johansson tackade nej till NHL-kontrakt och valde i stället att stanna i Färjestad. Den kommande säsongen kommer den 26-årige centern även att vara lagkapten för värmlänningarna.

När säsongen tog slut för Färjestad tappade värmlänningarna Adam Werner (Colorado), Joakim Nygård (Edmonton), Fabian Zetterlund (New Jersey) och Oskar Steen (Boston) till NHL och hade ännu fler spelare var aktuella för en flytt över Atlanten.

En av dessa var Linus Johansson, som dock valde att nobba NHL-klubbarnas locktoner och i stället stanna i Karlstad.

"KÄNDES MEST NATURLIGT MED HONOM" 

Nu står det klart att den 26-årige smålänningen ersätter KHL-flyktande Mikael Wikstrand som lagkapten den kommande säsongen.
– Jag har inga problem med att stå i centrum när det blåser. Det kan så klart vara tufft, men jag tycker att det positiva väger över. Jag känner heller inte att jag behöver förändra mig på något sätt, jag kan vara den jag är med grabbarna. Kanske att man får ta lite mer ansvar, säger Johansson till Värmlands Folkblad.

Färjestadstränaren Johan Pennerborn ser Johansson som den naturlige ersättaren till Wikstrand.
– När vi förstod att Wikstrand skulle lämna började vi att se över vem vi skulle välja och vi tycker att det kändes mest naturligt med honom. Han är en spelare som har varit här och visat vad han går för och som vi så klart hoppas ska bli kvar, säger Pennerborn till Värmlands Folkblad.

Som assisterande lagkaptener har Färjestad utsett Sebastian ErixonJohan Ryno och Gustav Rydahl.

Du kanske även vill läsa: BESKEDET: Landslagsforwarden nobbar NHL – stannar i Färjestad Den här artikeln handlar om: