Sök
Lina Ljungblom.
Ronnie Rönnkvist
SDHL

Jättetalangen till storsatsande klubben

Hon testade på spel med klubben redan ifjol. Nu står det klart att talangen Lina Ljungblom kommer spela på permanent basis med HV71 nästa säsong.


HV71 storsatsar inför den kommande säsongen i SDHL. Bland annat har man värvat in stjärnor som Hanna OlssonSidney Morin och Kennedy Marchment. Nu ansluter också forwarden Lina Ljungblom från Skövde.

BOR KVAR I SKÖVDE

17-åriga Ljungblom går fortfarande i skolan och kommer gå kvar där samtidigt som hon spelar SDHL-hockey.
-- Vi är väldigt glada att vi hittat en lösning med Lina Ljungblom även nästa år. Hon kommer att bo kvar i Skövde och slutföra sin gymnasieutbildning och samtidigt kombinera med spel i både HV71:s SDHL-lag och Skövde IK:s herrjuniorlag. Detta innebär att Lina inte kommer att spela alla matcher med oss, men istället har hon möjlighet att få bra matcher med Skövdes juniorlag, säger Peter Ekelund, GM i HV71 till klubbens hemsida.

Ljungblom var med HV71 i fem matcher redan ifjol i grundserie och slutspel. Hon gjorde då fem mål. I övrigt spelade hon för Skövdes lag i division 2 och Skövde IK:s bägge herrjuniorlag. Dessutom spelade hon både JVM och VM för Damkronorna.

I samma artikel meddelar HV71 att man har plockat in den österrikiska landslagsforwarden Anna Hanser på en tryout.

Den här artikeln handlar om: