Var hamnar de här spelarna nästa säsong?
Bildbyrån
ÖVRIGT

Tio svenskar som fortfarande står utan kontrakt

ANNONS
En ny säsong är här. Men ännu finns det några spelare som ännu inte hittat en ny klubb. Nedan listar vi tio kontraktslösa svenskar som borde vara högvilt bland sportchefer och general managers runtom i hockeyvärlden.

Dick Axelsson (fw)

Torde ha varit en av de mer jagade spelarna under våren och sommaren sedan det stod klart att Djurgården ville avvakta med en förlängning. Men ännu har han inte skrivit på någonstans och häromdagen kunde Sportbladet berätta att 32-åringen kommer träna på is med Huddinge till att börja med.


Alexander Bergström (fw)

Har sagt att han vill stanna ute i Europa minst en säsong till och att KHL är huvudspåret. Men ännu har ingen ny klubbadress kablats ut. 33-åringen  hade en liten mellansäsong ifjol i KHL, men OS-forwarden har tidigare visat att han håller hög klass.

Adam Brodecki (fw)

Fick lämna Linköping efter förra säsongen, trots 22 poäng och test med Tre Kronor. Sedan dess har det varit tyst kring 24-åringens framtid.

Elias Fälth (b)

Det dröjde ett bra tag. Men tillslut fick backveteranen ett kontrakt med Tappara förra säsongen. Gjorde ett bra slutspel i Finland, men än så länge verkar det inte ha lockat några klubbar att sajna upp 38-åringen.

Johan Harju (fw)


Den rutinerade forwarden fick inte vara kvar i Luleå. Berättade för hockeysverige.se i  mitten av juli att han inte känner någon stress i nuläget och är öppen för det mesta.
-- Finland, Schweiz, Tyskland, Österrike, Tjeckien...Allt under KHL om man säger så. KHL...Har man inte levererat på topp så förstår jag ju själv att det är svårt att få ett jobb där. Man får vara lite realist också och leta där man har störst chans, sa han då.


Philip Holm (b)

Slog igenom i Växjö för ett par säsonger sedan och ett VM-guld senare skrev han på ett NHL-kontrakt. Trots bra spel i AHL fick han bara en match i NHL förförra säsongen och vände åter till Europa och KHL. Fanns med i den svenska VM-truppen i våras, men har märkligt nog ännu inte lyckats landa ett kontrakt i någon toppliga.


Oscar Lindberg (fw)

27-åringen har vunnit två VM-guld och etablerat sig i NHL. Är unrestricted free agent och det har ryktats om KHL till nästa säsong enligt tidningen Norran. Tidigare i somras pratade han med samma tidning och berättade då att han trodde och hoppades på ett NHL-kontrakt.

Eddie Läck (mv)

Rehabiliterar sin skadade höft. Berättade i förra veckan för Norrtelje Tidning att han har erbjudanden både från Europa och Nordamerika. Men sitter lugnt i båten tillsvidare.
-- Jag vill inte börja förhandla något kontrakt ännu. Jag känner att det skulle vara orättvist mot en klubb att skriva kontrakt och sedan inte spela på hela säsongen, berättade han.

Magnus Pääjärvi (fw)

Stanna i Nordamerika eller återkomst till Europa? Jämfört med tidigare gånger hans kontrakt gått ut så har det varit märkligt tyst denna gång kring var Magnus Pääjärvis karriär tar vägen. Har inte fått det där lyftet i NHL som han spåddes att få när han vräkte in poäng i Timrå som ung.  

Linus Videll (fw)

Gjorde en kanonsäsong ifjol för Dinamo Riga i KHL med 48 poäng på 49 matcher. 34-åringen står trots det fortfarande utan kontrakt till nästa säsong.



Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL