Sök
Ylva Martinsen.
Tomi Hänninen/Newspix24
Landslag

Förbundskaptenen stödjer DO-anmälningen mot förbundet

I torsdags anmälde Pia Sterner Ishockeyförbundet till Diskrimineringsombudsmannen (DO) för könsdiskriminering. Nu får anmälningen uppbackning av Damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen.

Bara ett par dagar efter att DO valt att inleda en tillsyn på Fotbollförbundets ersättningar till herr- respektive damlandslaget valde hockeypionjären Pia Sterner att anmäla Ishockeyförbundet till DO för könsdiskriminering.
– Vi alla måste ta ett krafttag för hockeyn så att tjejerna som vill satsa på det här har råd med det. Ska man ha ett riktigt bra landslag i slutändan, då får man nog hosta upp lite pengar för att tjejerna kan utöva den idrott som de verkligen brinner för, sade Sterner till P4 Värmland.

"TRADITIONER ATT SLÅSS MOT"

Nu rapporterar Radiosporten att Damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen stöttar DO-anmälningen.
– Det skulle vara bra (att även Ishockeyförbundet granskas). Vi har lite traditioner att slåss mot och det skulle inte vara något dåligt om det kollas på det. Förhoppningsvis kan vi göra ännu bättre saker från förbundets sida, säger Martinsen till radiokanalen.

Martinsen, som var med och åkte ur VM:s A-grupp i våras, har vid tidigare tillfällen varit tydlig med att spelarna behöver bättre förutsättningar.
– Jag vet att det är en hel del spelare som känner att stödet inte är så bra från förbundets sida och att det skulle kunna bli mycket, mycket bättre. På så sätt skulle kanske en sådan här utredning hjälpa det på traven och att det kanske blir en uppvärdering av damlandslaget, även på hockeysidan.

"HOPPAS ATT DE SKA VAKNA OCH ÖPPNA ÖGONEN"

Även landslagsforwarden Erika Grahm är glad att frågan uppmärksammas.
– Man hoppas att de ska vakna och öppna ögonen. Men har man beslutsfattande personer i förbundet som knappt bryr sig om damhockey kommer det aldrig att gå framåt, säger hon till TT enligt SVT Sport.
– Jag vill lyfta idrotten, inte ha på mig en offerkofta. Jag har kanske inte många år kvar att spela, men jag vill inte att nästa generation ska gå samma väg som oss.Du kanske även vill läsa: Ishockeyförbundet anmäls till Diskrimineringsombudsmannen Den här artikeln handlar om: