Sök
Nu har Travis Green uttalat sig om Loui Erikssons situation.
Bildbyrån
NHL

"Mitt jobb är att sätta det bästa laget på isen"

Den svenske VM-forwarden Loui Erikssons position i Vancouver Canucks är ifrågasatt. Mycket beroende på en intervju med hockeysverige.se i våras. Nu uttalar sig coachen Travis Green om det hela för Sportsnet.


Det var strax innan VM som Loui Eriksson berättade för hockeysverige.se:s Ronnie Rönnkvist om sin situation i Vancouver Canucks.
-- 
Jag har inte hittat spelet riktigt och varit tufft på det sättet, sa han då och fortsatte.
-- Jag blev bänkad en match i slutet av säsongen. Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten.
STOR UPPMÄRKSAMHET

Uttalandet fick stor uppmärksamhet i Nordamerika och svenskens framtid i klubben har debatterats flitigt. Kruxet är dock att Eriksson sitter på en lön på sex miljoner dollar och med tanke på hans magra poängskörd (11+18) ifjol, lär det bli svårt att trejda bort hans kontrakt som gäller till 2022. Han är dessutom den bäst betalde anfallsspelaren i Canucks och klubben sparar inte jättemycket mot lönetaket genom att sätta honom i farmarlaget.

I en intervju med Sportsnet uttalar sig nu coachen Travis Green och han berättar att han ännu inte pratat med Eriksson efter uttalandet i våras, men att de säkert kommer göra det när de träffas. Green slår också fast att Eriksson inte har en garanterad plats i laguppställningen bara för att han har en hög lön.
-- Jag vet att han förmodligen vill spela bättre än han har gjort. Men jag har fortfarande ett jobb att göra. Och mitt jobb är att sätta det bästa laget på isen och spela killar jag tycker är lämpliga, och inte bara baserat på löner, säger Green.

I samband med NHL-draften i juni sa Green bland annat följande om situationen.
-- Jag är överraskad över att detta blev offentligt. Men jag är inte förvånad över att han inte är nöjd med vissa saker. Spelare är stolta, de vill spela bra och vill ha individuell framgång.
-- Loui och jag har pratat om hans spel och jag vet att han är frustrerad.


Du kanske även vill läsa: VM-forwarden om tuffa tiden i Vancouver: ”Jag och tränaren går inte riktigt hundra ihop” Farmarlaget nästa för VM-svensken? "Ingen vill ha honom" Den här artikeln handlar om: