Sök
Samuel Fagemo. Bilden är från tidigare tillfälle.
Bildbyrån
Landslag

Talangens hattrick sänkte Finland

Inatt spelade Juniorkronorna den femte och avslutande matchen i träningsturneringen i amerikanska Plymouth. När Finland stod för motståndet inkasserades den andra segern när blågult kunde vinna med 6-3. Frölundas Samuel Fagemo stod för tre mål.


Det hade tidigare blivit förluster mot Kanada, USA och USA Blue. Enda segern hade tagits mot USA White. Men i den avslutande matchen inatt kom den andra segern när Finland besegrades.

Frölundas Samuel Fagemo gjorde gre av målen för Sverige och totalt slutade han på fyra mål i turneringen. Med det blev han bäste svenske målskytt och delad etta totalt med finländaren Sampo Ranta. Övriga svenska mål i nattens match gjordes av Marcus Karlberg, Albin Eriksson och David Gustafsson.

Det svenska målet vaktades av Erik Portillo som stoppade 20 av 23 skott.

Den här artikeln handlar om: