Sök
180201 VŠxjšs Andrew Calof jublar efter 2-3 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och VŠxjš den 1 februari 2018 i Jšnkšping. Foto: Stefan Lantz / BILDBYRN / Cop 107 …
Bildbyrån
KHL

Calof byter klubb - men nobbar SHL

Andrew Calof stannar i KHL. Hans rättigheter är trejdade från Torpedo till Dinamo Minsk och enligt hans agent kommer ytterligare saker meddelas inom kort.


Det har ryktats om HV71 och i viss mån även om Leksand. Men Andrew Calof stannar i KHL ett år till. Efter en fin debutsäsong i ligan, med 22 gjorda mål och 41 poäng på 58 matcher för Torpedo, får han en till chans i KHL.

Calofs rättigheter är trejdade från Torpedo till vitryska Dinamo Minsk, skriver hans KHL-agent Aljosa Pilko på Twitter. Calofs rättigheter byts mot Quinton Howden  som spelat två säsonger i den vitryska huvudstadsklubben.

I skrivande stund är det inte bekräftat att Calof faktiskt skrivit på för Dinamo Minsk, men Pilko skriver att ytterligare saker kommer meddelas i ämnet inom kort. Vi kan med andra ord utgå ifrån att den tidigare Skellefteå- och Växjöstjärnan är klar för en ny klubb och att den klubben är Dinamo Minsk.

Andrew Calof har två SM-silver och ett SM-guld på meritlistan. Han sköt 24 mål för Växjö säsongen 17/18.


Den här artikeln handlar om: