Sök
Rasmus Sandin och Kyle Dubas.
Bildbyrån
NHL

"Han kommer att få en riktigt bra chans på träningslägret"

Rasmus Sandin imponerade stort under sin debutsäsong i AHL den gångna säsongen. Nu öppnar Toronto Maple Leafs general manager för att han kan ta en NHL-tröja redan till hösten.
– Han kommer att få en riktigt bra chans på träningslägret, säger Dubas i en tv-intervju med TSN.

Rasmus Sandin imponerade stort under den gångna säsongen på Toronto Marlies blålinje. Som 18-åring fick han ett stort förtroende av huvudtränaren Sheldon Keefe och avslutade säsongen med 28 poäng (6+22) på 44 grundseriematcher samt ytterligare tio poäng på 13 slutspelsmatcher.

En som imponerades av Sandins backspel den gångna säsongen är Toronto Maple Leafs general manager Kyle Dubas.
– Rasmus hade en riktigt bra säsong som 18-åring i AHL. Han spelade i första backparet och i slutet av grundserien och i slutspelet spelade han en bra bit över 20 minuter per match och spelade i alla situationer. Han hade en bra säsong och en fin utveckling, säger Dubas i en tv-intervju med TSN.

Till hösten har Leafs byggt om på backplats och skeppat iväg både Jake Gardiner och Nikita Zajtsev

ÖPPNA PLATSER

Tyson Barrie och Cody Ceci har hämtats in för att förstärka blålinjen, men enligt Dubas finns fortfarande platser att spela om på Leafs blålinje och att Sandin definitivt har en chans att slå sig in i laget.
– Han kommer att få en riktigt bra chans på träningslägret. Det är en hård kamp om platserna i försvaret, speciellt med tanke på (Travis) Dermotts skada. Det kommer att vara några öppna platser och det finns några rutinerade spelare, sen finns Rasmus och Timothy (Liljegren) som kommer att vara med och utmana om en plats. 

Sandin fanns med i Tomas Monténs JVM-lag den gångna säsongen och blir det inte spel i NHL i vinter kommer 19-åringen från Uppsala att ha en nyckelroll i turneringen i Tjeckien, enligt Dubas.
– Det känns spännande för oss och vi kommer ge dem (Sandin och Liljegren) alla chanser de behöver för att klara det. Om de inte gör det kommer Rasmus vara en nyckelspelare för Sverige under JVM.


Den här artikeln handlar om: