Sök
Tyler Bilton lämnar Rögle för Arizona.
Anders Bjurö/Bildbyrån
SHL

Tränaren lämnar Rögle – får NHL-jobb

Han var assisterande tränare i Rögles J20-lag den gångna säsongen. Nu lämnar Tyler Bilton Ängelholmsklubben för att istället jobba som scout åt NHL-klubben Arizona Coyotes, meddelar Rögle på sin hemsida.

Det blev bara en säsong som assisterande tränare i Rögles J20-lag för Tyler Bilton

Under måndagsförmiddagen meddelade Rögle att den 35-årige kanadensaren lämnar klubben för att i stället ta ett jobb som scout åt NHL-klubben Arizona Coyotes.
– Vi önskar Tyler Bilton lycka till när han nu får chansen att förverkliga en dröm och målsättning att få jobba i en NHL-organisation. Vi vill också tacka Tyler för hans hårda arbete, passion och professionalism som han bidragit med i vårt J20-program, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

"INGET ENKELT BESLUT"

Bilton kom till Rögle inför den gångna säsongen från division 4-klubben Ekerö, där han hade spenderat de två föregående säsongerna med att vara huvudtränare för klubbens J18-, J20- och a-lag.
– Även om det är ett drömjobb så var det här inget enkelt beslut. Jag stortrivs i Rögle BK och har verkligen våndats över beslutet. Jag känner dock att jag inte kan tacka nej till en sådan chans, säger Bilton.

Kanadensaren lämnar Rögle med omedelbar verkan och kommer att befinna sig på Hlinka Gretzky-turneringen i Slovakien för Coyotes räkning under den kommande veckan.

Den här artikeln handlar om: