Sök
Liam Reddox.
Bildbyrån
EIHL

Trotjänaren lämnade Växjö – klar för nordirländsk klubb

I våras tvingades Liam Reddox lämna Växjö efter åtta säsonger i klubben. Nu står det klart att karriären går vidare i EIHL-klubben Belfast Giants.

Efter kvartsfinaluttåget mot Luleå stod det klart att Växjö Lakers skulle storstäda i truppen. Totalt fick tio spelare beskedet att de skulle få lämna klubben bara ett par dagar efter uttåget och bland de namnen återfanns lagkaptenen och trotjänaren Liam Reddox.

"SER FRAMEMOT ATT KOMMA TILL BELFAST"

Sedan dess har 33-åringens framtid varit osäker. Under måndagsförmiddagen meddelade emellertid EIHL-klubben Belfast Giants att den kanadensiske forwarden skrivit på för den nordirländska huvudstadsklubben.
– Jag fick ett samtal från Steve Thornton (klubbens general manager) och jag är glad över att vi lyckades lösa det. Jag ser framemot att komma till Belfast och träffa spelarna, ledarna och fansen, säger Reddox till klubbens hemsida.

Totalt blev det 386 SHL-matcher för Reddox i Växjö-tröjan under sina åtta säsonger i klubben. Den NHL-meriterade forwarden noterades för 150 poäng (72+78) och vann två SM-guld med smålänningarna.

Kontraktet med Belfast sträcker sig över den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om: