Sök
Zion Nybeck
SHL

TV: Vann U18-VM som underårig – nu hoppas han på SHL-debut

Han var med och tog U18-VM-guld i Örnsköldsvik i våras – som underårig. Nu förväntas HV71:s forward Zion Nybeck vara en av de ledande spelarna för Småkronorna under säsongen 2019/20. Och kanske hinna debutera i SHL också.
– Det kommer nog, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

När Småkronorna bärgade sitt historiska första U18-VM-guld i våras fanns det fyra underåriga spelare som fick speltid i det svenska laget. Bakom fixstjärnorna Alexander Holtz och Lucas Raymond samt Luleås stora målvaktslöfte Jesper Wallstedt var det forwardstalangen Zion Nybeck. I skuggan av de mer omtalade namnen svarade 17-åringen från Alvesta för en fin turnering med fem poäng på sju matcher.

När Holtz och Raymond nu återfinns i U20-landslaget med sikte på JVM-spel i Tjeckien efter jul är Nybeck spelaren som förväntas leda Småkronorna offensivt. HV71-talangen, som gjorde 43 poäng på 35 matcher i J20 SuperElit i fjol, hoppas även kunna boka av SHL-debuten från listan under 2019/20. 

– Jag hoppas få vara med där lite under den här säsongen. Det kommer nog, men det är ingen brådska än, säger han till hockeysverige.se.

– Jag var med dem två veckor under sommarfysen. Det var lärorikt att se hur de jobbade och vad man har att sträva efter. Man kollar på de lite äldre gubbarna, typ (Martin) Thörnberg och (Oscar) Sundh.

Innan dess står Hlinka Gretzky Cup inför dörren. I kväll inleder Småkronorna turneringen med att möta Slovakien.
– Jag vill visa upp mitt spel och självklart ta guld där också. Vi har ett väldigt bra lag, säger han om 02:orna som avslutade förra säsongen starkt – trots att man saknade spelare som Nybeck, Holtz och Raymond

– De vann väl de två sista turneringarna, så det är ett väldigt bra lag. 

Se hela hockeysverige.se:s intervju med Zion Nybeck i videoklippet.

Du kanske även vill läsa: TV: HV71-talangen – en back för första rundan Den här artikeln handlar om: