Sök
Den svenske målvakten Jesper Wallstedt.
Bildbyrån
Hlinka Gretzky Cup

Efter drömstarten - Småkronorna nollade

Efter seger i premiären av Hlinka Gretzky Cup mot Slovakien blev det inte lika roligt för Sveriges U18-landslag när Ryssland stod på menyn. Det blev förlust med 0-3.

Ställningen var länge 0-0 men efter 12.27 av den tredje perioden kunde Vasili Ponomaryov spräcka den svenske målvakten Jesper Wallstedt nolla. Detta i powerplay. Bogdan Trineyev ökade sedan på till 2-0 och med svensk utplockad målvakt kunde Pavel Tyutnev fastställa slutresultatet i tom kasse.


Målvakten Jesper Wallstedt utsågs till matchens lirare. 
-- Matchen var resultatmässigt jämn. 0-0 men ett klart spelövertag för ryssarna.
Matchen avgörs när Ryssarna gör 1-0 i power play när det var knappt fem minuter kvar av matchen. 3-0 slår ryssarna in i öppen kasse. Det är bara att ladda om och i morgon väntar USA, säger U18-landslagets Team Manager Peter Lindström i ett pressmeddelande från förbundet.


Den här artikeln handlar om: