Sök
Kevin Shattenkirk.
Kostas Lymperopoulos/CSM
NHL

Ex-stjärnan efter avskedet: "Jag blev ganska förbannad"

Förra veckan köptes Kevin Shattenkirk ut från sitt kontrakt med New York Rangers och i går sajnade han med Tampa Bay Lightning. I samband med påskriften med Lightning uttalade sig Shattenkirk för första gången om avslutet i New York.
– Jag blev ganska förbannad, säger Shattenkirk om Rangers beslut att köpa ut honom från kontraktet.

Kevin Shattenkirk har ett par turbulenta säsonger bakom sig. Efter att ha stått för 42 poäng på 61 matcher för St. Louis trejdades backen till Stanley Cup-utmanaren Washington i samband med NHL:s trading deadline 2017. Efter att ha avslutat säsongen i Capitals skrev sedan Shattenkirk på ett fyraårskontrakt värt drygt 250 miljoner kronor med New York Rangers.

Tiden på Manhattan blev dock inte alls vad varken han eller Rangers hade hoppats på. Förra veckan köptes han ut från sitt kontrakt och under gårdagen skrev han på ett ettårskontrakt med Tampa värt 1,75 miljoner dollar – långt ifrån de 6,65 miljoner dollar han hade som lönetaksträff i Rangers.

"FUNGERADE INTE SOM JAG VILLE"

I samband med kontraktskrivningen med Tampa uttalade sig Shattenkirk i går för första gången kring avslutet i New York.
– Jag blev ganska förbannad. Det fungerade inte som jag ville, med skador, prestationer och lagets riktning. Det tog en annan väg från att jag skrev på till idag, säger Shattenkirk till AP:s reporter Stephen Whyno.

Samtidigt är Shattenkirk självkritisk.
– Jag är förbannad på mig själv att jag inte kunde ta vara på chansen att spela hemma på ett bättre sätt och på så vis undvika att detta skulle bli deras beslut, säger Shattenkirk.

Enligt Whyno hade Shattenkirk erbjudanden från sex eller sju lag totalt, bland annat Toronto och Winnipeg, men valde att skriva på för Tampa.

Du kanske även vill läsa: KLART: Prestigevärvningen köps ut – får 55 miljoner för att lämna Köptes ut av Rangers - ex-stjärnan till topplag Den här artikeln handlar om: