Sök
Goa Gubbar sponsrar Göteborg HC den kommande säsongen.
Bildbyrån
SDHL

SHL-klubbens supporterklubb blir SDHL-klubbens sponsor

Göteborg HC kommer att få ekonomisk hjälp från oväntat håll den kommande säsongen. Göteborgs-Posten rapporterar nämligen att Frölundas supporterklubb Goa Gubbar är ny sponsor för SDHL-klubben.

Frölunda har tidigare tackat nej till att ta över SDHL-klubben Göteborg HC:s verksamhet, då man i stället vill bygga från grunden när det kommer till klubbens damverksamhet. Nästa säsong kommer SDHL-klubben dock få ekonomiskt stöd från klubbens supporterklubb Goa Gubbar, skriver Göteborgs-Posten.

"VI SKA FÖRSÖKA GÖRA NÅT FÖR DEM"

Förutom ekonomiskt stöd kommer supporterklubben även att göra klackbesök på läktaren under säsongen.
– Vi tycker att det är värt att hjälpa damhockey i Göteborg. Vi ska försöka göra nåt för dem. Jag tror att de uppskattat att få dit en riktig hejaklack, säger Goa Gubbars ordförande Marco Vieira till GP.

I dagsläget är det inte klart hur mycket supporterklubben kommer att gå in med rent ekonomiskt. 

Sponsringen kommer som en välkommen överraskning för SDHL-klubben, som brottats med svaga publiksiffror och dålig ekonomi de senaste säsongerna. Förra säsongen tog Göteborg en trepoängare på 36 grundseriematcher i SDHL, men lyckades klara sig kvar i högstaligan efter att ha besegrat Karlkrona med 2–0 i matcher i kvalet.

Du kanske även vill läsa: SDHL-klubben får stöd – av NHL:s spelarfack Den här artikeln handlar om: