Sök
Kirill Kabanov.
Ola Westerberg/Bildbyrån
Danska ligan

Tidigare SHL-ryssen återvänder till sin gamla klubb

Kirill Kabanov, med ett SHL-förflutet i Modo och Skellefteå, lämnade tyska Krefeld efter säsongen. Nu återvänder 27-åringen till danska Aalborg – så länge klubben har råd att betala.

Efter 33 poäng på 42 matcher i danska Aalborg bleönades Kirill Kabanov med ett kontrakt med den tyska DEL-klubben Krefeld inför den gångna säsongen. Sejouren i Krefeld blev dock bara ettårig, och i våras stod det klart att Kabanov inte skulle få något nytt kontrakt med klubben.

Sedan dess har den tidigare Modo- och Skellefteåspelaren gått klubblös. 

STARTAR INSAMLING

Nu meddelar Kabanovs tidigare klubb Aalborg att den ryske forwarden är tillbaka i klubben. Dock har 27-åringen en klausul i sitt kontrakt som gör att utländska klubbar kan köpa ut honom från avtalet med Aalborg innan den 2 september, samt att han får bryta kontraktet med klubben om de inte får ihop tillräckligt med pengar för att täcka ryssens lön.

Aalborg meddelar på sin hemsida att man startat upp en insamling för att kunna skrapa ihop tillräckligt mycket pengar för att få behålla Kabanov, där supportrar kan bidra med 5 000 kronor och uppåt för att säkra ryssens tjänster för den kommande säsongen.

Du kanske även vill läsa: Tidigare SHL-spelaren på marknaden – lämnar sin tyska klubb Den här artikeln handlar om: