Sök
Dan Tangnes och Peter Jakobsson är nyckelfigurer i klubbarna.
Bildbyrån
SHL

"Samarbetet kan bli mycket givande för båda parter"

Färjestad + Zug = sant. Den svenska storklubben har inlett ett samarbete med de schweiziska silvermedaljörerna.

- Det här är början på något jättespännande. Zug är en storklubb och vi kommer båda ha stor nytta av nätverkandet mellan föreningarna, säger Färjestads Bo “Kulon” Lennartsson till NWT.

Under resten av veckan kommer de schweiziska cupmästarna, och silvermedaljörerna i slutspelet, finnas på plats för ett träningsläger i Karlstad. Zug och Färjestad kommer också mötas i två träningsmatcher.

Det är starten på ett samarbete mellan de båda storklubbarna. Under veckan kommer de bland annat ha en gemensam workshop där anställda från de båda klubbarna träffas. Då möts allt från tränare till biljettansvariga, för att utbyta erfarenheter och visioner. Nästa år är det Dan Tangnes coachade Zug som är värdar, då får de besök av Färjestad.

- Zug ligger i framkant i många avseenden så samarbetet kan bli mycket givande för båda parter. Nästa år vid den här tiden förlägger vi ett liknande läger i Zug, säger general manager Peter Jakobsson till NWT.

Lagen möts torsdag kväll i Sunne och på lördag i Löfbergs Arena i Karlstad.

Den här artikeln handlar om: