Sök
Dan Bakala.
Bildbyrån
EBEL

Förre Frölundakeepern lämnar sin klubb av personliga skäl

Med säsongen in på knuten kommer nu beskedet att den förre SHL-målvakten Dan Bakala lämnar sin österrikiska klubb Villach.

Kanadensaren Dan Bakala kom till Sverige 2014 och efter två framgångsrika säsonger med Mora och Oskarshamn värvades han till Frölunda 2016 där han under en säsong bildade målvaktspar med Johan Gustafsson.

20 matcher och ett CHL-mästerskap blev det för Bakala under tiden i Göteborg innan han via en säsong i Düsseldorf hamnade i österrikiska EBEL ifjol. I våras förlängde han kontraktet med Villach med ytterligare en säsong. Men nu meddelar klubben i ett pressmeddelande att 31-åringen lämnar klubben av personliga orsaker.

I Villach finns svenskarna Alen Bibic och Anton Karlsson.


Du kanske även vill läsa: Frölundamålvaktens resa från jaget till laget: ”En lång lärandeprocess” Den här artikeln handlar om: