Sök
Niklas Rubin.
Bildbyrån
SHL

Frölundamålvakten debuterar ikväll - i moderklubbens ishall

Ikväll har det blivit dags för försäsongens första renodlade SHL-möte när de regerande svenska mästarna Frölunda spelar mot HV71 i Kungsbacka ishall. Då får göteborgarnas nye målvakt Niklas Rubin göra debut på sin egna hemmaplan.
— Det ska bli jättekul att komma hem, säger 23-åringen till Raka Puckar.

Målvakten Niklas Rubin har tagit den långa vägen till SHL. Via spel med moderklubben Hanhals kom han toll Tingsryds lag i Superelit som 18-åring 2014 innan han via en säsong i Hockeyettan med Varberg kom tillbaka till Tingsryd 2016.


Efter två starka säsonger i allsvenskan kom SHL-chansen med Luleå ifjol. Där fick han dock stå åt sidan den mesta tiden till förmån för en fenomenal Joel Lassinantti. Till denna säsongen blir det Frölunda ikväll kommer han få göra debut mot HV71 i säsongens första träningsmatch. Stort bara det såklart, men ännu större att matchen spelas i Kungsbacka ishall, vilket är hemmaplan för Rubins moderklubb Hanhals.
— Jag spelade i Hanhals i elva år, kanske. Från hockeyskola till A-lag, säger Rubin till sajten Raka Puckar och fortsätter:
– Det ska bli jättekul att få komma hem och spela för Frölunda

Den här artikeln handlar om: