Sök
FÖRSÄSONG 2019
Theodor Lennström blev matchhjälte för Frölunda.
Carl Sandin/Bildbyrån
SHL

Nyförvärven sänkte HV71 – Frölunda vann säsongspremiären

I går tjuvstartade Oskarshamn SHL-klubbarnas försäsong med ett möte med Nybro. Under torsdagskvällen spelades säsongens första renodlade träningsmatch mellan två SHL-klubbar då Frölunda kunde övertidsbesegra HV71 med 4–3 i Kungsbacka.

Efter en lång vår och sommar av barmarksträning drog Frölunda och HV71 äntligen igång träningsmatchandet under torsdagskvällen. Inför en välfylld ishall i Kungsbacka kunde Frölunda dra det längsta strået efter en svängig historia.

Fjolårets slutspelssuccé Jacob Peterson blev Frölundas första målskytt för säsongen när han kunde utnyttja slarv från HV71:s nyförvärv Eric Martinsson och snyggt prickskjuta in 1–0 till hemmalaget i den andra perioden. 

NYFÖRVÄRVEN MÅLADE

HV71-återvändaren Jesper Williamsson kvitterade kort därefter, och med drygt tre och en halv minut kvar av mittperioden kunde Johannes Kinnvall, även han ny inför säsongen, lyfta in Jönköpingslagets ledningsmål med en elegant backhand bakom Niklas Rubin i Frölunda-kassen.

Hemvändaren Johan Sundström kvitterade matchen för Frölunda fem minuter in i den tredje perioden efter en fin framspelning av Sebastian Stålberg. En annan hemvändare, Nicklas Lasu, kunde senare återge Frölunda ledningen när han höll sig framme framför Jonas Gunnarsson i HV-målet och petade in 3–2 till göteborgarna.

BACKVÄRVNINGEN AVGJORDE

Filip Sandberg lyckades ta matchen till förlängning genom en sen kvittering, men där såg Theodor Lennström, ny från Färjestad, till att göteborgarna fick sista ordet när han kunde avgöra matchen efter att ha utnyttjat ett friläge med Jonas Gunnarsson.

För Frölunda fortsätter försäsongsmatchandet med en match mot Växjö i Alvesta nästa fredag, medan HV71 tar sig an Malmö på bortaplan på torsdag nästa vecka.

FRÖLUNDA – HV71 4–3 EFTER FÖRLÄNGNING (0–0, 1–2, 2–1, 1–0)

Frölunda: Jacob PetersonJohan SundströmNicklas Lasu,Theodor Lennström
HV71: Jesper WilliamssonJohannes KinnvallFilip Sandberg


Du kanske även vill läsa: Färjestad föll mot samarbetsklubben i säsongspremiären Så förbereder sig lagen inför SHL-säsongen – alla tränings- och CHL-matcher Den här artikeln handlar om: